Menu Close

5 inspiratie tips voor uitvaartcatering

Vroeger was de totale beleving van een uitvaart minder uitbundig dan vandaag de dag. De condoleance was vaak kort en traditioneler. Uitvaartcatering was destijds niet in beeld, behalve het standaard kopje koffie en een plakje cake. In de afgelopen jaren kiezen steeds meer mensen voor een informeel en culinair uitbundiger afscheid. Vandaag bundelen we originele uitvaartcateringen in dit artikel.

Van traditionele koffietafel naar High Tea

Wellicht was uw dierbare gek op zoetigheid. Iemand die graag met zijn handen in de snoeppot zat. Juist ter nagedachtenis past een authentieke High Tea goed bij het afscheid. De High Tea wordt prachtig versierd en de tafels zijn rijkelijk gevuld met verschillende etagères en schalen in de mooiste kleuren en formaten.

Tapas

Laat je creativiteit op de vrije loop met verschillende kleine hapjes. Van sushi, vegetarische quiche en gehaktballetjes in tomatensaus tot aan visschotels. Met een tafel vol verschillende gerechten zit er voor iedereen wat lekkers tussen. Natuurlijk denken cateraars en patissiers ook graag mee over de opstelling van al het lekkers. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hoek met verschillende afgebakken pizzapunten, of een uitgebreid visbuffet?

High Wine

Combineer het beste van beide; high wine en high tea. Perfect voor bij een intieme uitvaart. Samen met een select groepje mensen kun je op een locatie naar keuze of bij iemand thuis thee en wijn uitserveren. Dit kan in combinatie met zoete of juist hartige lekkernijen. Wellicht wilde de overleden persoon juist een plezierig afscheid en kunnen jullie samen toasten met champagne of juist het favoriete drankje van de overleden persoon.

Buffet in thema

Wie zegt dat een afscheid nemen persé moet plaatsvinden in een kerk of officiële locatie? Wellicht had de overledene veel liever een gezellige en informele sfeer gezien bij iemand thuis. Een buffet in de achtertuin bijvoorbeeld. Afgestemd op het favoriete eten van de overleden persoon. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een traditioneel stamppottenbuffet, mediterraans, of streekbuffet van de plaats waar de overledenen vandaan kwam.  De ideale manier om op een informele sfeer en rustig  met elkaar te mogen stilstaan bij alle mooie momenten met de overleden persoon. Natuurlijk kun je zelf de catering verzorgen, maar je kunt dit natuurlijk ook uit handen geven en de tijd nemen om zelf te rouwen.