uitvaartcateraar_koffietafel_ontbijt.png

Uitvaartrituelen veranderen. Mede door de invloed van mensen uit andere landen en culturen. Want in sommige culturen is eten & drinken een belangrijk onderdeel van het afscheid van de overledene.

Eten & drinken bij een afscheid 

Een borreltje op de uitvaart was vroeger al niet ongewoon, soms werd het gedronken voordat de uitvaart plaatsvond, bij het afleggen van de overledene bijvoorbeeld. Maar ook tijdens de koffietafel na afloop van de uitvaart. Onder het genot van een heerlijk vers kopje koffie, een biertje een goed glas wijn of zelfs champagne voor een toast op de overledene. De culinaire invulling wordt daarbij niet vergeten.

Locatie voor een afscheid of condoleance

Sommige nabestaanden sluiten de uitvaart af op een plek waar de overledene graag was, bijvoorbeeld in de aula van een muziekcentrum of de kerk waar hij of zij als koorlid oefende. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de condoleance plechtigheid en de koffietafel thuis te houden, of in de openlucht bijvoorbeeld in de tuin of op het plaatselijk kerkhof.

Bijzondere wensen

Toespraken, muziek, de koffietafel. Dit zijn de gebruikelijke onderdelen van een uitvaart. Uiteraard behoort het tot de mogelijkheid om iets anders te kiezen. Hedendaags kunt u afwijken van wat “standaard” is ook wat betreft de culinaire invulling. Steeds meer mensen kiezen voor iets speciaals dat bijdraagt aan het afscheid van de overledene.

Gastheerschap

De samenwerkers van Van de Plas Horeca Groep hebben veel ervaring met condoleances. U kunt erop vertrouwen dat zij integer, accuraat, flexibel & zelfstandig werken.

Meer weten? Bekijk de Uitvaart Cateraar Brochure